Chanthanu Traditional Thai Health Center                                    

                       Thaise Traditionele Massage voor iedereen, overal en altijd.                     Leer het zelf  !

Tok Sen

De Tok Sen opleiding van Chanthanu Traditional Thai Health Center te Lelystad (www.chanthanuthaimassage.nl) bestaat uit een drie separate workshops, een self care module en een Masterclass :

  1.  Introduction Tok Sen, Tok Sen 
  2. Intermediate Tok Sen, 
  3. Tok Sen Self Care 
  4. Advanced Tok Sen Ailments

Gezien het specialistische karakter van deze workshop cyclus is het alleen mogelijk (m.u.v. de Self Care module) om deze in de bovenstaande volgorde te volgen. Na het volgen van de Tok Sen intermediate en de masterclass zult u zelfs in staat zijn om eenvoud ige klachten als spierpijn, chronische rug en schouderpijn snel en effectief te verlichten en vaak geheel te verhelpen. Uiteraard zal er na de cursus veel geoefend moeten worden want Tok Sen leer je natuurlijk niet in een paar dagen.

Introduction Tok Sen

De introduction workshop geeft een duidelijk beeld van de geschiedenis, de effecten en de haast magische kracht van deze oude massage techniek, Je leert iets over anatomie, de sen lijnen en leert een aantal basis hamer/klop oefeningen waarbij je eerst op jezelf oefent. Vervolgens worden de belangrijkste delen van de rest van het lichaam behandeld waarbij je bij toerbeurt oefent op je trainingspartner.

De workshop is intensief en duurt ca 7 uur (is mede afhankelijk van het adaptief vermogen van de cursisten. De prijs van de workshop bedraagt € 145 ex btw  en is inclusief cursuspakket t.w.v. € 55 (geïllustreerd handboek, origineel Thaise basis Tok Sen set (gebalanceerde rubberen hamer en handgemaakte stempel), één pot Thaise kruidenbalsem en een flesje pure kokosmassage olie, certificaat, lunch, koffie, thee, vruchtensap, snacks) 

Minimaal 4 deelnemers (maximaal 6) 

Intermediate Tok Sen 

In de Intermediate workshop wordt het hele lichaam intensief behandeld. We beginnen met het herhalen van een aantal oefeningen uit de introductie workshop, leren wat meer over de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en gaan dan verder met meer geavanceerde oefeningen die het hele lichaam behandelen zoals rug, nek, schouders en armen.

De workshop is intensief en duurt ca 6 uur (is mede afhankelijk van het adaptief vermogen van de cursisten. De prijs van de workshop bedraagt € 120 ex btw en is inclusief cursuspakket t.w.v. € 35 (geïllustreerd handboek, één pot Thaise kruidenbalsem en een flesje pure kokosmassage olie, certificaat, lunch, koffie, thee, vruchtensap, snacks)

Na het volgen van deze workshop en voldoende oefening zal de cursist in staat zijn om Tok Sen toe te passen bij bijvoorbeeld ernstige spierpijn of slechte doorbloeding van de benen. 

Minimaal 4 deelnemers (maximaal 6) 

Tok Sen Self Care course 

In deze mini workshop leer je Tok Sen bij jezelf toepassen. (benen, voeten, heupen). De workshop duurt ca 4 uur (is mede afhankelijk van het adaptief vermogen van de cursisten. De prijs van de workshop bedraagt € 77,50 p.p (ex btw) en is inclusief, koffie, thee, vruchtensap, snack, cursuspakket t.w.v. € 20 (geïllustreerd handboek, één pot Thaise kruidenbalsem en een flesje pure kokosmassage olie, certificaat)

 

Masterclass Advanced Tok Sen (ailments) 

In de masterclass leert u hoe een aantal fysieke problemen zoals bijvoorbeeld lage rugpijn, frozen shoulder, carpaal tunnel, stijve spieren en gewrichten doormiddel van Tok Sen kunnen worden verlicht en soms zelfs volledig worden genezen.

De masterclass duurt ca 6 uur (is mede afhankelijk van het adaptief vermogen van de cursisten. De prijs van de masterclass bedraagt € 150 (ex btw)en is inclusief cursuspakket t.w.v. € 55 (geïllustreerd handboek, advanced Tok Sen set (handgemaakte beitel en vorkstempel), één pot Thaise kruidenbalsem en een flesje pure kokosmassage olie)

Minimaal 4 deelnemers (maximaal 6)

Algemeen

Doordat Tok Sen massage behandelingen bij voorkeur (niet altijd) over de kleding heen worden gegeven en er ook nog eens geen aparte massage tafel, stoel of olie bij nodig zijn, is deze massage voor zowel de masseur als de client/patiënt bijzonder aangenaam.

Met uitzondering van de Tok Sen Self Care masterclass worden alle overige Tok Sen trainingen op een massagetafel uitgevoerd