Chanthanu Traditional Thai Health Center                                    

                       Thaise Traditionele Massage voor iedereen, overal en altijd.                     Leer het zelf  !

Thaise Sport en Blessure behandeling

 

Thaise massage is uitermate geschikt voor sporters omdat ze een weldadig effect heeft op zowel lichaam als geest. Vóór een zware inspanning helpt deze massage om jezelf mentaal en fysiek voor te bereiden. Je geest komt helemaal tot rust terwijl je spieren, gewrichten en pezen worden losgemaakt met behulp van verschillende specifieke massage technieken.

Die technieken verbeteren de conditie van je spieren, zetten aan tot extra stofwisseling en er ontstaat een betere doorbloeding. Daardoor zijn je spieren beter bestand tegen de grote kracht die er tijdens het sporten op uitgeoefend wordt. Je zult je gemakkelijker en soepeler bewegen, het langer vol kunnen houden en het werkt preventief tegen vermoeidheid en spierpijn. Door de verbeterde harmonie tussen je lichaam en geest wordt bovendien je coördinatie verbeterd. Dat zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar verkleint ook de kans op letsel en ongevallen.Ook ná een zware lichamelijke activiteit zal de helende werking van Thaise massage nog voelbaar zijn. Specifieke behandelingswijzen gericht op het afvoeren van afvalstoffen versnellen het lichamelijk herstel. Tegelijkertijd helpt de massage bij de verwerking van de mentale belasting en stress die soms met wedstrijden gepaard gaat. De Thaise massage kent zowel kalmerende als stimulerende massages. In overleg kan voor bepaalde technieken worden gekozen door te kijken naar de beoefende sport en de wensen van de sporter en/of trainer. De masseur beperkt zich in principe tot het masseren van 'gezonde weefsels'. Voor de behandeling van echte blessures verwijzen wij altijd door naar artsen en/of fysiotherapeuten tenzij de massage een belangrijke ondersteuning kan vormen voor de heling. Echter door regelmatig contact met de sporters en de aldus opgedane kennis van hun eigen specifieke lichaamskenmerken, kan de masseur wel een (beginnende) blessure opmerken en de sporter eventueel doorverwijzen.

 

Contra indicaties

 

  • Een sportmassage wordt nooit toegepast wordt in de volgende gevallen:
  • in de eerste dagen of weken nadat je spier is gescheurd
  • bij een ontsteking of verwonding van je huid
  • als je koorts hebt (38+)
  • Na hele zware spier belasting (beter eerst een paar dagen rust nemen en de sport/blessure massage enkele dagen uit te stellenVrijwel iedereen heeft weleens ervaren dat je spierpijn kunt krijgen door een verkeerde beweging in de rug, de nek of ergens anders in het lichaam, of je bent tijdens een van je wekelijkse sporttrainingen gewoon iets te enthousiast geweest. 

Een deskundige Thaise sport/blessure massage helpt je dan sneller te herstellen, door het afvoeren van afvalstoffen, het verbeteren van de doorbloeding en het voorzichtig losmaken van spieren, pezen en gewrichten.Een Sport of Blessure behandeling heeft altijd een uniek protocol en zal ook altijd in nauw overleg met de cliënt besproken worden.