Chanthanu Traditional Thai Health Center                                    

                       Thaise Traditionele Massage voor iedereen, overal en altijd.                     Leer het zelf  !

Wat Pho en de Thai Traditional Medical School

Wat Pho, of de Tempel van de liggende Boeddha, is de oudste en grootste boeddhistische tempel in Bangkok. Je kan er meer dan 1.000 Boeddhabeelden vinden en het is de thuisbasis van het grootste Boeddhabeeld in Thailand: De Liggende Boeddha (Phra Buddhasaiyas).

De geschiedenis van Wat Pho

Het oorspronkelijke centrum van Bangkok is Rattanakosin Island, een oud district waar de basis werd gelegd voor het huidige Bangkok. In 1782 verhuisde koning Rama I, oftewel Phra Boeddha Yot Fa Chulalok de Grote, van zijn paleis in Thon Buri op de westelijke oever van de Chao Phraya, naar de overkant van de rivier. De verhuizing was het begin van de bouw nieuwe architectonische hoogstandjes en het herstel van vele bezienswaardigheden waaronder paleizen, forten en tempels.

Een van de projecten was de uitbreiding van Wat Phodharam, een klooster uit het Ayutthaya-tijdperk naast het Grand Palace in Bangkok. Door de tempel flink uit te breiden moest het geheel meer aanzien krijgen. In 1788 werd er begonnen met de uitbreiding en restauratie. Het duurde meer dan zeven jaar voordat de werkzaamheden waren afgerond. Daarna werd de naam van de tempel veranderd in Wat Phra Chetuphon Vimonmangklavas. Tijdens het bewind van koning Rama IV werd de naam nogmaals aangepast in Wat Phra Chetuphon Vimonmangklaram. Desondanks werd de tempel door de lokale bevolking aangeduid als Wat Pho. Hoewel de tempel een erfenis is uit de periode van het bewind van koning Rama I, hebben de troonopvolgers van de Chakri-koningen het belang van de instandhouding van het oorspronkelijk ontwerp onderstreept door zorg te dragen voor het onderhoud van deze Koninklijke tempel.

Omvangrijke restauratie die 16 jaar in beslag nam

Een andere omvangrijke restauratie vond plaats tijdens het bewind van koning Rama III, die opdracht gaf tot een uitbreiding van het complex in zuidelijke en westelijke richting. Het bouwwerk werd in een periode van ruim 16 jaar uitgebreid met de hal waar het wereldberoemde standbeeld van de liggende Boeddha in huist. Tevens werd het complex uitgebreid met de Missakawan Tuin en gebedsruimtes. Wat Pho kon beschikken over een schat aan oude literatuur over de traditionele geneeskunde, en zo ontstond de eerste open universiteit van het Koninkrijk.

De liggende Boeddha, Phra Buddhasaiyas

Naast de historische schatten en de religieuze kunst die je in iedere hoek van de tempel tegenkomt, is Wat Pho vooral beroemd om zijn kolossale standbeeld van de liggende Boeddha oftewel: Phra Buddhasaiyas. De liggende Boeddha is ontworpen tijdens het bewind van koning Rama III. De achtergrond bij het vergulde beeld van 46 meter lang en 15 meter breed,  wordt opgesierd door prachtige muurschilderingen. 

De voeten van het Boeddha beeld beslaan maar liefst drie bij vijf meter en zijn ingelegd met parelmoer. De afbeelding symboliseert het heelal omringd door 108 symbolen van voorspoed en geluk. Het patroon is een harmonieuze mix van Thaise, Indiase en Chinese religieuze symbolen. Op het tempel terrein  van Wat Pho vindt je een rij van stenen pagodes gebouwd in traditionele Chinese stijl, die ‘tah’ genoemd word. Wat Pho is tevens beroemd om de gelijknamige massageschool. De Wat Pho Massage School bevindt zich in het noordelijke ommuurde complex van de Wat Pho tempel, direct grenzend aan het Grand Palace.


Wat Pho Thai Traditional Medical en Massage School

De Wat Pho Thai Traditional Medical en Massage School werd in 1955 geopend. Het is de eerste Thaise Medical School onder goedkeuring van het Thaise ministerie van Onderwijs. De school biedt momenteel 4 basiscursussen in de Thaise geneeskunde: de Thaise Apotheek, Thaise medische praktijk, Thaise Verloskundige/Verpleegkundige en Thaise massage. Bezoekers van deze hoog aangeschreven school kunnen hier niet alleen kennis maken met de traditionele Thaise massage door gebruik te maken van diverse aangeboden Thaise massages, maar kunnen zich ook inschrijven voor diverse massage cursussen om zich de traditionele technieken van de Thaise massage eigen te maken.

klik voor meer informatie over de Wat Pho Thai Traditional Medical and Massage School.

Wat Pho TTM wordt wereldwijd erkend, de originele Traditionele Thaise Massage behandeling en training van de school, wordt ook wel aangeduid als ,, de Wat Pho massage ,, . 
mr. Serat Tangtrongchitr is de de huidige CEO en kleinzoon van de oprichter van de school. Er zijn diverse interessante interviews en publicaties over de behandeling van verschillende aandoeningen verschenen. klik op de foto voor meer informatie.
Een groot aantal van de Thaise en buitenlandse studenten die afstuderen aan deze school, brengen hun kennis in praktijk door het aanbieden van professionele Thai Massages in salons, studio’s thuispraktijken of zelfs grote wellness en beauty centers over de hele wereld.

In de meeste gevallen gaat het om masseuses van Thaise afkomst, maar het diploma van de Wat Pho school is niet alleen voorbehouden aan mensen met de Thaise nationaliteit, de school is internationaal.