Chanthanu Traditional Thai Health Center                                    

                       Thaise Traditionele Massage voor iedereen, overal en altijd.                     Leer het zelf  !


Nuad Bo-Rarn of Traditionele Thaise Massage

Thaise massage wordt in Thailand Nuad Bo-Rarn (นวดแผนโบราณ) genoemd en betekent ‘oude of antieke traditionele massage. Nuad Bo-Rarn vormt de basis van alle andere Thaise massage technieken. Eigenlijk is de vertaling van ,, Nuad ,, dat massage betekent, ontoereikend en dekt slechts een klein gedeelte van de lading. Nuad Bo-Rarn is niet te vergelijken met de massages die in de westerse wereld worden gegeven en is zoveel meer dan alleen maar het kneden en opwrijven van stijve spieren of gewrichten. 

Een belangrijk aspect van Nuad Bo-Rarn is manipulatie, aanpassing en stimulatie van het lichaam door druk uit te oefenen met de vingers, handen, armen, benen en voeten van de masseur/therapeut. Iets wat een beetje vergelijkbaar is met westerse manipulatieve therapieën als Rolfing, Osteopathie en Chiropractie. Andere vormen van de manipulatieve wetenschap is Pheripheral Stimulation Therapy zoals bijvoorbeeld, acupunctuur, shiatsu, voet reflexology en de Chapman reflexes. Nuad Bo-Rarn is een belangrijk onderdeel van de oosterse geneeskunst en wordt in bijna alle ziekenhuizen toegepast. Er bestaan in Thailand zelfs ziekenhuizen waar de patiënten uitsluitend met massage worden behandeld.

Traditionele Thaise massage wordt gegeven op een mat op de grond. Deze massagevorm is een mix van Wat Po en Nuad Bo-Rarn technieken. Deze massage wordt over de kleding heen gegeven. Wel verzoeken wij u gemakkelijk los zittende (liefst katoenen) kleding te dragen. Indien u die niet direct voor handen heeft kunt u die voor een klein bedrag bij ons huren.

klik op de foto's voor een groter beeld.